В детското отделение на добричката болница са приети шест деца с увреждания, които са със съмнения за свински грип. Директорът на отделението д-р Йовчо Йовев съобщи пред Дарик, че две от децата са в критично състояние и с опасност за живота. Те са на 5 и 7 години. Децата са били приети в здравното заведение през последните три дни.

Припомняме, че вчера стана ясно, че 3-годишно момиченце е издъхнало от грип в старозагорската болница. То постъпило в лечебното заведение с висока температура и гърчове.

Шестте деца, които са приети в добричката болница, живеят в социално заведение – Център за настаняване от семеен тип. Доскоро те са били отглеждани в закрития вече Дом за деца с умствени и физически увреждания в село Крушари.

Д-р Йовев обясни, че децата в критично състояние са със сериозни увреждания и предходни неврологични поражения. Заради това дихателната инфекция протичала много тежко. Те са с тежки пневмонии.

Лекарят не изключва възможността персоналът от социалния дом да се разболее.

Днес или утре се чакат резултати от изследванията на децата, като медиците смятат, че ще се потвърди свински грип.

В детското отделение на добричката болница в момента са сложени допълнителни легла, тъй като то е препълнено. С 50 % се е увеличила натовареността на отделението през последните десетина дни. Болните са с подобни инфекции, но не всички протичат тежко.

За лечението на заболелите са доставени скъпоструващи лекарства, които не са включени в позитивния списък.