Две медицински сестри от Сливен ще помагат на колегите си от Ямбол, съобщиха от община Ямбол.

Двете медицински сестри са от Инфекциозното отделение към Многопрофилна болница за активно лечение "Д-р Иван Селимински" - Сливен. Те ще помагат на своите колеги от МБАЛ "Свети Панталеймон" - Ямбол за лекуване на установени с COVID-19. 

Във Видин имат нужда от още лекари

Във Видин имат нужда от още лекари

Медиците работят на предела на силите си, обясни областният управител

Тази вечер от 19:00 часа кметът на Ямбол Валентин Ревански и неговият заместник Енчо Керязов лично ще благодарят на медицинските работници.

"Признателен съм, че те се отзоваха. Вярвам, че Ямбол и Сливен имат общо бъдеще и оценям подкрепата, която получаваме в този тежък момент," каза кметът Ревански.

Медсестрата Мая Илиева: Пандемията показа дупката в системата
Обновена

Медсестрата Мая Илиева: Пандемията показа дупката в системата

Отправи упрек към журналистите, че не са със сини лентички

Медицинските сестри идват в Ямбол на Световния ден на медицинските сестри, който се чества от 1974 г. по инициатива на Международния съвет на медицинските сестри (ICN).

Денят е прокламиран в чест на годишнината от рождението на първата медицинска сестра Флорънс Найтингейл (1820 - 1910). През 1912 г. Лигата на Международния Червен кръст и Червен полумесец учредява медал на нейно име, който и до днес е най-почетната и висша награда за медицинските сестри по целия свят.