Силни сме в революциите на маса, но когато дойде време за реализация, се снижаваме. Това заяви председателят на здравната комисия в НС Костадин Ангелов по време на форум за здравеопазването, организиран от Българо-американска търговска камара. 

Според него недостатък на здравната ни система е липсата на дългосрочен план. За последните 20 години няма резултат по отношение на демографските показатели, констатира Ангелов. Смъртността и заболяемостта остават стабилни показатели и менно върху това трябва да се работи, убеден е той.

Здравният министър Христо Хинков изтъкна, че здравно-демографските показатели се влияят едва 10% от здравната система, докато 40% се влияят от личното поведение. Здравните системи, колкото и да ги подобряваме, ако не се започне с промоция на здраве и здравословен начин на живот, няма да постигнем здравни показатели, смята той.

Бъдещето на електронното здравеопазване е дигитално, заяви на свой ред министърът на електронното управление Александър Йоловски. Ако има визия, може да има смели резултати, допълни той.

Роене на болничните легла – новата мода в здравеопазването

Роене на болничните легла – новата мода в здравеопазването

"Леглата не лекуват" и със сигурност България не опровергава максимата, а я доказва след като пак сме на първо място по смъртност и на последно по продължителност на живота в ЕС