"Въпросът е приключен. Проф. Христо Шивачев ще бъде началник на Клиниката по детска хирургия в "Пирогов". Това заяви бившият здравен министър, а понастоящем председател на Комисията по здравеопазване в Народното събрание и депутат от ГЕРБ проф. Костадин Ангелов пред медиите в парламента във връзка с казуса "Пирогов".

"Проведен е разговор с него, проведен е разговор с директора на болницата. Той знае това. Директорът го уведомил лично", посочи проф. Ангелов. Припомняме, че днес медиците от Клиниката по детска хирургия излязоха на протест пред Детското отделение на болницата в подкрепа на проф. Христо Шивачев, след като стана ясно, че е бил "скъсан" на конкурс за същия пост.

Проф. Ангелов коментира, че единствената клиника, в която е имало проблем, е била тази по детска хирургия. "Защо това се случи, аз нямам обяснение за себе си", каза депутатът от ГЕРБ. Стана ясно, че проф. Костадин Ангелов е бил назначен от изпълнителния директор в комисията, която е оценявала кандидатите за шефове на клиники в болницата.

Проф. Ангелов не може да си обясни ниската оценка на проф. Шивачев. "Всички оценки, които съм дал на всички кандидати за шефове на клиники в "Пирогов", позволяват те да продължат напред. Моята оценка е една от пет или седем в зависимост от комисията. Като тя е анонимна на карта, която се предава на техническо лице. От там нататък кой, защо е написал всички други оценки, не мога да гадая или да предполагам. Беше изненада", каза още председателят на здравната комисия.

Шефът на "Пирогов" опровергава Хинков за финансовото състояние на болницата

Шефът на "Пирогов" опровергава Хинков за финансовото състояние на болницата

Костадин Ангелов съзира политически апетити към директорския пост в "Пирогов"