Лекари се подредиха рано тази сутрин пред Столичното РЗИ, за да получат ваксини за пациентите си.

Опашките много наподобяват на опашките от последните дни от цялата страна за предаване на изборните книжа от секционните избирателни комисии.

Вчера лични лекари са били уведомени по имейл, че започва раздаване на ваксини за тях, за да започнат ваксинация на рисковите групи от 4-та фаза. Затова и джипита са се подредили още рано тази сутрин на опашка през регионалните здравни инспекции с хладилни чанти в ръка. Уведомленията не са били с получени с някакъв час, а и няма яснота отново дали всички лекари ще получат дози и в какво количество ще са те.

Брънзалов не очаква нов пик на COVID-19 след изборите

Брънзалов не очаква нов пик на COVID-19 след изборите

България ще получи още допълнителни ваксини

"Раздаването ще става по организиран ред. Предвидени са по два флакона от ваксината на "Модерна" и по два от тази на "Пфайзер" като начало. От препарата на "Астра Зенека" има достатъчни количества и лекарите ще могат да вземат това количество, което са заявили, обясни доц. Лили Маринова от столичното РЗИ.

Припомняме, вчера за първи път бяха разпределени пристигнали доставки с иРНК ваксини за лични лекари. 50% от цялото количество ще бъде дадено на джипитата, за да започне ваксинацията на рисковите групи и над 65-годишните.

Вече никой не може да каже, че няма ваксини, доволен Борисов

Вече никой не може да каже, че няма ваксини, доволен Борисов

Докато се състави другото правителство, да си гледаме ангажиментите, изтъкна премиерът

Веднага след като започна масовата ваксинация личните лекари се оплакаха от това, че не е създаден ред, по който могат да получават ваксини за своите пациенти. Имаше редица случаи, в които след няколко часово чакане лични лекари си тръгваха без да са получили нищо. От здравната инспекция обаче бяха категорични, че не е възможно да осигурят транспорт на ваксините до самите лични лекари, тъй като само на територията на Столична община те са над 800, а за цялата страна над 4000.

Лекари се редят за ваксини като за банани по времето на соца

Лекари се редят за ваксини като за банани по времето на соца

Георги Миндов: Всеки ден при нас струва човешки животи