Осем "зелени коридора" за ваксинация ще работят тази събота и неделя в София, съобщават от Столичната община.

Освен трите пункта в столични молове, които работят от 13.00 до 18.00 часа, ваксинация ще се извършва и в четири столични парка - Борисова градина, Южен парк, Северен парк и парк "Дружба".

Мобилният ваксинационен пункт ще бъде преместен от кв. "Красна поляна" в кв. "Христо Ботев", район Слатина. Той ще е в сградата на читалище "Асен Златаров" и ще работи от 9.00 до 16.00 ч.

На желаещите имунизация ще бъдат поставяни ваксини по избор - РНК или векторна.

Разкриват "зелени коридори" за ваксини и в три мола

Разкриват "зелени коридори" за ваксини и в три мола

Продължава работа и в пунктовете на открито в парковете

По данни на общината за четири последователни уикенда на изнесените пунктове срещу коронавирус са се ваксинирали общо 4881 души.

В търговските центрове "зелени коридори"ще има отново в Paradise Center, Serdika Center и Sofia Ring Mall, като мобилният ваксинационен пункт в Sofia Ring Mall ще бъде в сградата, а не на паркинга.

"Зелените коридори" на открито са в Южен парк (вход откъм бул. "Гоце Делчев"), "Борисова градина" (до езерото Ариана), Северен парк (вход от ул. "Бели Дунав" в ж.к. "Надежда 4"), парк "Дружба" до културен институт "Искър".

Ваксините се поставят от екипи от общинските болници и диагностично-консултативни центрове.

От понеделник до петък възможност за ваксинация с предварително записване има и в девет общински диагностично-консултативни центъра.

Отново ще има зелени коридори за ваксинация в парковете

Отново ще има зелени коридори за ваксинация в парковете

В София, Плевен, Варна, Бургас и още 5 града...