Кой е виновен за високата смъртност от коронавирус, се превърна в спор между депутатите от различните парламентарни групи в парламента по време на дебата за актуализация на бюджета на НЗОК.

Костадин Ангелов от ГЕРБ направи изказване с критики към актуализацията и даде пример, че БЛС също не го подкрепя, тъй като основната критика е, че няма ясно разпределение на средствата по пера.

Мая Манолова критикува обаче Ангелов и го призова за смирение, нападайки ГЕРБ, че "по тяхното управление на кризата пациенти са били на стълбите на болниците и страната ни е с най-голямата смъртност". Костадин Ангелов бе категоричен, че партията на Бойко Борисов е управлявала кризата с коронавируса по време и на трите вълни успешно и обвини, че служебният кабинет бракува и крие протоколите от РЗИ за ваксинацията.

Лекарите не харесаха актуализацията на бюджета на НЗОК

Лекарите не харесаха актуализацията на бюджета на НЗОК

Не са съгласни Надзорният съвет на НЗОК да решава къде да се насочват допълнителните 120 млн. лв.

От вашата уста, Манолова, думата смирение звучи като ерес, каза Костадин Ангелов.

Станислав Балабанов от ИТН също се включи в спора: Вие не се справихте с кризата, г-н Ангелов, докато умираха хората на стълбите, обикаляхте с джипката. Първи по смъртност сме, а трите национални телевизии работиха във ваша полза, носите вина и ще си платите цената рано или късно.

Тома Биков от ГЕРБ защити, че именно ИТН са твърдели, че не съществува коронавирус, че не се носят маски и призовавали да не се ваксинират. Все още има в ПГ твърдящи това, вашият лидер дръпна реч след мерките взети от ген. Мутафчийски, не Слави Трифонов, вие горяхте маски по площадите г-жо, Манолова, защото маските били, за да мълчим, аргументира се той.

Габровски: Тези, които палиха маски по площадите, да кажат защо сме първи по смъртност

Габровски: Тези, които палиха маски по площадите, да кажат защо сме първи по смъртност

Той добави, че в неговото лечебно заведение има заболели медици