Ако трябва да говорим за смъртността, трябва да отбележим, че ние имаме по-нисък здравен статус по редица причини. От здравословен начин на живот до липса на профилактика. Вероятно и тези фактори имат принос към високата смъртност в страната. Това заяви в ефира на Нова телевизия депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Депутатът отбеляза, че страната ни се е намирала на първо място по смъртност и преди пандемията от коронавирус. Според него хората изпадат в две изключително притеснителни състояния - безотговорност и паника.

Габровски: Тези, които палиха маски по площадите, да кажат защо сме първи по смъртност

Габровски: Тези, които палиха маски по площадите, да кажат защо сме първи по смъртност

Той добави, че в неговото лечебно заведение има заболели медици

Според него важен факт е, че цяло лято българското общество е било демобилизирано в битката със заразата. Има и конкретни хора, които го направиха. Това са тези, които твърдяха, че има диктатура, че маските са, за да мълчим и тези, които твърдяха, че ген. Мутафчийск ги е лъгал, добави Биков.

Биков коментира и "Бюджет 2021". Той обясни, че мерки във връзка с икономическата кризата са взети.Има готовност самият бюджет да е в тази посока. Освен него очакваме и европейската помощ. Готови сме да подпомогнем хората извънредно, ако това се наложи. Всеки министър изчислява и работи в тази посока, каза той.