Ръководството и целият медицински персонал на УМБАЛ Бургас АД остро осъжда насилието над колегите от МБАЛ "Бургасмед", които вчера станаха жертва на побой.

Изразяваме своята солидарност към пострадалите и отправяме апел към отговорните институции за адекватно наказание. Според нас да посегнеш на медик, който в същото време спасява човешки живот, е недостойна постъпка, която заслужава цялата строгост на закона.

Пациент нападна екип на бургаска болница

Пациент нападна екип на бургаска болница

Лекар от реанимация е ударен с юмрук в корема, друг член от персонала е в тежко състояние

Поради тази причина бихме подкрепили всички мерки, които биха гарантирали спокойствие при изпълнение на задълженията ни.

Районната прокуратура в Бургас иска постоянен арест за нападателя на екип на бургаска болница, съобщават от държавното обвинение. Припомняме, че мъжът нанесъл удари с юмруци и крака на четирима души в бургаската болница "Бургасмед" ЕООД.

“Ще ви убия”, крещял нападателят на медицински екип в Бургас

“Ще ви убия”, крещял нападателят на медицински екип в Бургас

Прокуратурата иска постоянен арест

Мъжът обърнал болничното легло и крещял: "Ще ви набия!", "Ще ви убия! Ще ви намеря, знам къде живеете!", "Какви сте вие? Ще ви убия, пак ще се върна! Знаете ли кой съм аз?", "Майка ви да ......, помияр, боклук, нещастник!", "Ще ви убия! Махнете се от тук, какво като съм пиян? Да не мислите, че не мога да ви набия?".

Припомняме, че преди месец биха и лекар от спешна помощ в Котел. Полицейски служители задържаха 30-годишен мъж за нападение над медицински екип в село Тича.