България спешно се нуждае от национален план в областта на онкологията. За това настояват лекари, пациенти и юристи пред Министерство на здравеопазването. Те излязоха с искане за оставка на Министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и обявиха протест срещу държавната политика в сферата на здравеопазването, нехуманното отношение и административните репресии над медиците.

Не системата ни убива, държавата ни убива, изразиха недоволството си протестиращите.

Комбинация от инсулин потенциална терапия и биомагнитна терапия се оказват високоефективни в борбата с онкологичните заболявания. Това обясни на конференцията д-р Иван Маслев от Медицински център "Интегративна медицина". До този момент 21 болни с напреднали тумори са лекувани по този метод. Трима от тях са се повлияли от лечението напълно, точни д-р Маслев. Лечението отнема около три месеца. Препаратът обаче не е включен в здравната ни система, защото се счита за алтернативен метод, а у нас препаратите се използват само по закон с конвенционалната медицина.

Разходите за онкология се увеличават, а пациентите са по-малко

Разходите за онкология се увеличават, а пациентите са по-малко

Едва 2 151 души са получили палиативни грижи през 2018 г.

Според статистиката през 2012 година похарчените средства за лечение на рак у нас са 60 милиона лева, а през 2017 година са 300 милиона лева. По последни данни заболелите от рак в страната са над 350 000. Припомняме, че раковият регистър у нас на практика не съществува, липсва и национална скринингова програма.

Лекарите предложиха на МЗ спешно да се предприемат сметки за регулация на онколечението и да се организира клинично изпитване и внедряване на алтернативния метод за лечение на рак.

Антоанета Ангелова разказа за news.bg след конференцията на Центъра пред МЗ, че информираността на хората относно алтернативните методи за ефективно лечение на ракови образувания е оскъдна. Разбира се, че здравето на хората е огромен потенциал за борба на интереси. За всяко нещо според нея има лечение, но всъщност цялата система е създадена за печелене на пари. Въпросът според Ангелова е пациентите да бъдат отговорни за собственото си здраве и да не стоят безучастно, когато забележат първите симптоми.

"Всеки един от нас, ако погледне достатъчно сериозно на себе си и здравето си, няма от какво да се страхува", изрази надежда Ангелова. При алтернативното лечение не те убиват умишлено, за да даваш все повече пари по думите й. Тя е на мнение, че всеки един човек трябва да има право да избере начина, по който да бъде лекуван, а от Министерството на здравеопазването не се предоставя такава възможност.

Едва 9% от болниците у нас предоставят комплексна услуга

Едва 9% от болниците у нас предоставят комплексна услуга

Лекари настояват да може да се проследява и качеството на здравната услуга