Новоприетият национален план за справяне с коронавируса е един римейк на това, което беше направено през март и април миналата година. Това е мнението на доц. Атанас Мангъров, който продължава линията на противопоставяне на НОЩ и изобщо действията на здравните власти спрямо пандемията.

Уловката в плана е, че мерките се предвиждат спрямо 100 000 души население. Тези, които дават данните за развитието на пандемията, трябва да бъдат съдени за всяване на страх, настоя доц. Мангъров.

Миналата година са починали повече хора от други заболявания в сравнение с предишните години, а това се дължи на неадекватното функциониране на нашата здравна система, убеден е инфекционистът.

84 нови случая на коронавирус, поставени са 12 034 ваксини

84 нови случая на коронавирус, поставени са 12 034 ваксини

Болестта отне живота на четирима души, излекуваните са 361

Той изтъкна, че самите ваксини също били натоварени с много големи очаквания. Във ваксините има само един антиген, срещу който за един вирус не е проблем да се видоизмени и да намери начин да го заобиколи, предупреди доц. Мангъров.

За задължителната ваксинация Мангъров смята, че това е фашизъм. Който иска да се ваксинира, нека да се ваксинира, но това абсолютизиране на ваксините, както и на ПСР теста - това е медицински абсурд и нелепост и не бива да се допуска, подчерта доц. Мангъров.

И преболедувалите COVID-19 да се ваксинират, иска МЗ

И преболедувалите COVID-19 да се ваксинират, иска МЗ

Все още не е ясно колко дълго продължава естественият имунитет

"За вируса не е проблем да заобиколи ваксините. Това се игнорира, не се казва в нашия план за справяне с COVID-19, споменато е на 7-8 страница в плана, и по никакъв начин не се взима предвид при издаването на сертификати, преминаване на граници, затваряне или отваряне на икономиката.

Решението да бъдат дарени първите дози на "АстраЗенека" на Кралство Бутан доц. Мангъров коментира, че ако хората от Бутан ги искат и ние не ги използваме, няма лошо да бъдат дарени.

Недъг на здравната система в основата на уволнението на Балтов

Недъг на здравната система в основата на уволнението на Балтов

Според Мангъров болничната и доболничната помощ трябва да вървят заедно

"Самият акт на това дарение говори, че ние подсъзнателно считаме за хората от Бутан за втора категория хора", изтъкна доц. Мангъров.

Представянето на данните за коронавируса има за цел да всява страх. Вижда се, че в другите държави все повече започват да се проявяват признаци на здрав разум и може би в Англия ще отпаднат всички мерки срещу COVID-19, въпреки че там непрекъснато се увеличава броят на новозаразените, добави инфекционистът.

СЗО предупреди да не се смесват различни ваксини срещу COVID-19

СЗО предупреди да не се смесват различни ваксини срещу COVID-19

Може да е опасно...

"Ние не искаме да разберем и тези, които ни ръководят и ни казват, че начинът е да се справяме е да се затворим. Да, но виждате какво става в Южна Африка - хората обедняват и се получават неконтролируеми улични боеве. Трябва ли да се докараме до това положение, за да ни дойде ума до главата", запита той.

Това, което би трябвало да се направи е, че трябва да се действа по нормалния начин и така, както се е действало при всички феномени в човешката история, посъветва доц. Мангъров.

ЕМА откри връзка между възпаление на сърцето и иРНК ваксините срещу COVID-19

ЕМА откри връзка между възпаление на сърцето и иРНК ваксините срещу COVID-19

Миокардит и перикардит трябва да бъдат изброени като възможни странични ефекти

Коронавирусът е една остра вирусна инфекция, която не се лекува с антибиотици и хората спокойно може да бъдат лекувани вкъщи, посочи той. Този вирус колкото и да не ни се иска ще премине през цялото население на земното кълбо.

Една от причините в момента ние да сме с по-добри резултати от много други държави е: ние направихме български вариант на шведския модел, което обаче не искаме да си го кажем, обяви той.

По думите му коронавирусът е феномен, който се е случвал многократно в историята на човечеството. Пандемията е можело и да не я забележим, ако ги нямаше ПСР тестовете.

Българите сред най-скептичните в ЕС, че ваксините ще сложат край на пандемията

Българите сред най-скептичните в ЕС, че ваксините ще сложат край на пандемията

22% от сънародниците ни твърдо не искат да се ваксинират, 62% не вярват, че ваксините са безопасни

Той отчете, че данните за миналата година показват, че в САЩ има около 400 000 души, които са починали. Това е една смъртност, която е съпоставима със смъртността на сезонния грип. Имаме проблем, но той не е такъв, който да налага всички тези мерки, затваряния и истерията.

Един от основните аргументи, с които се оправдавало затварянето е, че така се правила навсякъде на света. Но останалите държави - въпреки драконовските методи - отбелязали, а и отбелязват и в момента все по-голям ръст на новозаразени, напомни Мангъров. В момента броят на новооткритите случаи е същият в целия ЕС.

Мерките не работят и те няма как да работят независимо какво се налага и съобщава. Много хора се изплюха върху дипломите си от това, което виждаха и знаеха, като започнаха да говорят глупости и нелепости, смята още Мангъров. Всяка страна започна да гледа на себе си като един остров.

Проф. Нина Дюлгерова обясни, че в момента човечеството се развива в контекста на войната и болестите. Много силно и упорито се разболява обществото, защото със социалната ограниченост и непрекъснатите забрани, малко са хората, които могат да бъдат в мир със себе си, отбеляза проф. Дюлгерова.

В момента бягството от знанието дава възможност да се говори за втория сегмент в света, който живеем. Незнанието увеличава зависимостта, зависимостта увеличава контрола и както се очаква през следващите седмици в зависимост от това какво правителство ще бъде формирано, на практика ние влизаме в ограничението на човечеството, обясни тезата си Дюлгерова.

Според нея европейската цивилизация в момента е изправена пред голямото предизвикателство за оцеляване не само като държавност, но и като физическо присъствие на съответните континенти.