Две фирми участват в процедурата за обществена поръчка за пръстовия идентификатор. Това са „Консорциум Стемо Гама Консулт“ и „Контракс АД“. Двете фирми са подали документи за участие в рамките на законоустановения срок, съобщава на сайта си Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).

Крайният срок за подаване на документи за открита процедура по Закона за обществените поръчки с предмет „Регистрационна система за здравноосигурителни събития при изпълнителите на медицинска помощ чрез биометрични идентификатори на пациентите“ е изтекъл на 20 януари в 17.00 часа.

Два дни по-късно комисия в петчленен състав е отворила и разгледала документите на двете фирми. В комисията са участвали и двама външни експерти от списъка на Агенцията за обществени поръчки.

От Здравната каса поясняват, че до момента няма постъпили жалби по обявената процедура.

Припомняме, че на брифинг миналата седмица от касата заявиха, че все още нямат яснота кога ще стартира използването на пръстов идентификатор в системата.

По-късно здравният министър Петър Москов обяви, че софтуерът за въвеждането на персоналния идентификатор ще бъде готов в началото на април.