Служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров награди проф. Мира Кожухарова със "златен медал на МЗ". На брифинг в министерството бяха изнесени данни за епидемиологичната обстановка именно от съветника на министъра.

Той благодари за усилията и помощта на проф. Кожухарова и обяви, че е взето решение тя да бъде отличена с наградата. От своя страна тя благодари и каза, че понякога е изпълнявала ролята на мърморещия човек, сподели, че за нея е било приятно да работи с екипа на МЗ, въпреки че "са се поскарвали" в решенията по време на коронавируса. 

Мира Кожухарова е умерен оптимист за пандемията у нас

Мира Кожухарова е умерен оптимист за пандемията у нас

Инфекцията все пак проявява сезонност, а тежкият сезон предстои

Преди това - Мира Кожухарова обясни, че епидемиологичната крива е равна в момента на 500 души заболеваемост на 100 000. Върхът на четвъртата вълна е бил на 4 ноември - 1028 на 100 000 души. Рязко спада кривата към момента.

Като положителен ефект на зелените сертификати тя посочи, че е нараснал броят на изследваните хора, което съдейства за намаление на разпространението на вируса.

Тя добави, че намалява броят на хората в болница, както и смъртните случаи. Броят на ваксинираните е 1.4 млн. души с пълен ваксинационен курс. Успяхме да пречупим вълната, благодарение и на зеления сертификат, каза и Стойчо Кацаров.

МЗ обяви: Осигурени са тестове за всички ученици до края на годината
Обновена

МЗ обяви: Осигурени са тестове за всички ученици до края на годината

От утре страната ни излиза от тъмночервената зона