21 869 трудноподвижни души, живеещи в труднодостъпни и отдалечени райони са ваксинирани срещу COVID-19 от мобилни екипи, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Информацията е към 18 януари 2022 г. Групите са от РЗИ, ЦСМП и болници в страната.

Най-голям е броят на имунизираните от мобилни екипи в област Бургас - 5588 граждани, от които 4027 са трудноподвижни, а 1561 - лица, живеещи в труднодостъпни и отдалечени райони. На територията на Столичната РЗИ са ваксинирани 1817 трудноподвижни лица.

СЗО съветва за актуализация на ваксини за настоящи и бъдещи Covid предизвикателства

СЗО съветва за актуализация на ваксини за настоящи и бъдещи Covid предизвикателства

Очаква се еволюцията на SARS-CoV-2 да продължи и е малко вероятно Омикрон да е последният

В Софийска област имунизирани са 1602 души. На територията на област Велико Търново с ваксини срещу COVID-19 са имунизирани 135 трудноподвижни граждани и 1459 жители на труднодостъпни населени места. В област Стара Загора ваксини срещу коронавирусната инфекция са поставени на 1180 желаещи.

В област Благоевград ваксини срещу COVID-19 са поставени на 1079 граждани. За област Варна - имунизирани са 954 души, от които 71 трудноподвижни граждани и 883 лица, живеещи в труднодостъпни и отдалечени райони.

В област Хасково ваксини срещу коронавирусната инфекция са поставени на 731 желаещи. За област Силистра броят им съответно е 707. В област Сливен са ваксинирани 728 лица. В област Перник ваксини срещу COVID-19 са поставени на 602 трудноподвижни граждани и лица, живеещи в труднодостъпни и отдалечени райони.

Желаещите да бъдат имунизирани срещу коронавирусната инфекция и попадащи в съответните категории граждани могат да се свържат със съответното РЗИ, за да бъде планирана ваксинацията им от мобилен екип на здравна инспекция, на ЦСМП или на лечебно заведение, според създадената в областта организация.

Обмислят създаването на сайт за нежелани реакции от ваксините у нас

Обмислят създаването на сайт за нежелани реакции от ваксините у нас

Неговоренето за страничните ваксини било минус