Подготвят нова методика за труда на медиците, заяви здравният министър Кирил Ананиев. Целта е с новия начин за определяне на заплатите на лекарите, медицинските сестри и другия персонал да отиват не по-малко от половината приходи от клиничните пътеки, поясни той.

"Ще създадем правила, прозрачност", каза Ананиев без да уточни дали сега липсват правила и прозрачност. 

Липсват отпуснатите 50 млн. лв. за заплати на медицински сестри

Липсват отпуснатите 50 млн. лв. за заплати на медицински сестри

Според една от организаторките на протестите на медсестрите

Припомняме, от седмица пред входа на министерството на здравеопазването има палатков лагер на протестиращи, които искат добри условия на работа и адекватно заплащане.

Целта е да има спокойствие в системата и хората да бъдат убедени, че е приложен най-справедливият принцип на разпределение

21 медицински сестри от "Токуда" подадоха колективни оставки

21 медицински сестри от "Токуда" подадоха колективни оставки

Оставки са подали още старшата сестра и няколко санитари

Лечението на наркозависими с метадон ще бъде преместено в нова сграда извън гъсто населените райони на София, каза той по повод протестите на жители на софийския квартал "Младост" срещу провеждането на програмата в намиращата се там болница "Света Анна".

"Ще подготвим една сграда, която ще отговаря на всички изисквания, ще бъде далеч от блокове, детски градини, училища, ясли, специално пригодена за метадоновата програма, така че хората да са спокойни, до Нова година ние ще преместим пациентите от "Света Анна", допълни Ананиев. 

Какво искат медицинските сестри?

Какво искат медицинските сестри?

На 11 септември медицинските сестри ще протестират пред парламента, но ще успеят ли да разграничат рационалните си искания от емоционалните, се пита Милена Петкова, която знае, че с емоциите не се бори Системата