Общо 1318 ваксини срещу Covid- 19 са били поставени тази събота и неделя в "зелените коридори", организирани от Столична община заедно със Столичната РЗИ, припомни БНР.

Общо от началото на кампанията през уикендите са поставени 13 276 ваксини.

Желаещите имаха възможност да избират между всички одобрени ваксини в ЕС, а пунктове бяха разкрити в пет мола и в Културния дом в кв. "Дружба".

В работни дни ваксинации се извършват и в общинските ДКЦ-та, където досега са поставени около 13 000 ваксини

Продължава инициативата за ваксиниране на служители на фирми и предприятия. На сайта на Контактния център на Столична община е публикувано заявление, което управителите на фирмите могат да попълнят, за да заявят, че желаят ваксинационен екип да ги посети на място.

Училищата с над 70% ваксиниран персонал получиха сертификат

Училищата с над 70% ваксиниран персонал получиха сертификат

В сила са двата дни допълнителен отпуск за тези, които се имунизират

От 13 до 18 ч. в ж.к. "Дружба" в близост до Културния дом също работеше мобилен ваксинационен екип.

На входа на търговския център табела указва мястото за ваксинация. Опашка от около десет души изчаква по около пет минути на човек.

Бащата на 14-годишен младеж на опашката сподели за БНР мотивацията на сина си:

"Младите хора са социално активни. Лятото върви, училището идва. Ще се виждат, ще се движат в някакви среди, където ще контактуват с нови хора, колкото и да се опитваме да ги ограничим. Мисля, че това ще ги предпази една идея повече".

За ваксините има достатъчно информация, за да направят желаещите своя информиран избор, смятат хората от опашката.Те са се информирали за този ваксинационен пункт от интернет, телевизията, и чрез "Вайбър".

Във ваксинационния пункт има от всички ваксини.