Не е грешно, че се отпускат мерките, a практиката доказа, че децата се разболяват от възрастните. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия доц. д-р Светлана Велизарова.

За да може да се пускат спокойно децата на градина и училище, трябва да се ваксинират учителите над 50 години.

Ангел Кунчев: Колко дълъг е имунитетът след ваксина - най-важният въпрос

Ангел Кунчев: Колко дълъг е имунитетът след ваксина - най-важният въпрос

Изборът не е токова важен, важно е (ваксината) да върши работа

Според Велизарова те трябва да бъдат ваксинирани максимално бързо, а и в началните класове, и в градините тези учители едва ли са толкова много.

Доц. Велизарова прогнозира, че нов пик ще има 14 дни след празниците - между 10 - 15 януари.

След контакта със заразен симптомите се проявяват между 7-мия и 10-тия ден. При вируса има наличие на клетъчен имунитет, а не само изработването на антитела. "Не всички лаборатории могат да правят изследването за клетъчния имунитет", уточни доц. Велизарова.

За нея е абсурдно твърдение, че човек може да се зарази с коронавирус след поставената му ваксина. Високата смъртност у нас от коронавируса се дължи на това, че българите са много болни. Ние не се профилактираме, а това е много важно, категорична бе доц. Велизарова.

Четирима медици докладвали за реакция на ваксината

Четирима медици докладвали за реакция на ваксината

Един е сигналът за повишаване на температурата в деня след поставяне

На въпрос дали си е поставила ваксина, тя заяви, че все още не, защото не работи на първа линия. "Бих си сложила от РНК ваксините. Те предполагат едно по-дълго действие", заяви доц. Велизарова и призова да се учим от опита на Израел, който за 15 дни ваксинира 2 млн. души.