От Здравната каса започнаха обсъждане на националните рамкови договори за 2018 г. Представители на Касата се срещнаха с консултанти по различни медицински специалности, съобщиха от Здравната каса.

Тази година в подготовката си за преговори със съсловните организации на лекарите и лекарите по дентална медицина НЗОК ще разчита на помощта на специалисти, предложени от съответните научни дружества, които със своята ерудиция, научна компетентност и практически опит да бъдат в помощ на институцията в решаване на тази отговорна задача, информираха от НЗОК.

Бюджетът на Касата показва отказ от здравна политика, смята Москов

Бюджетът на Касата показва отказ от здравна политика, смята Москов

Болниците са се превърнали в част от търговска схема

Срещата е била в една от залите на Военномедицинска академия. На нея управителят на НЗОК проф. д-р Камен Плочев, представи дискусионните моменти и по които се очаква помощ от консултантите.
Целта е повишаване на здравната ефективност на заплащаните от НЗОК здравни услуги в болничната, извънболничната медицинска и дентална помощ и лекарствата при оптимално разходване на финансови средства.

128 депутати гласуваха за бюджета на НЗОК за следващата година

128 депутати гласуваха за бюджета на НЗОК за следващата година

В залата не присъства здравен министър

Предложенията за промени ще бъдат насочени към подобряване на достъпа, равнопоставеността и качеството на медицинското обслужване, както и към повишаване на ефективността на вложените средства. Те ще бъдат предложени за включване в Наредба за определяне на основния пакет здравни дейности, гарантирани от бюджета на НЗОК.

Предстои провеждането на следваща среща между екипите на НЗОК, в които участват директори на дирекции в ЦУ на НЗОК и експерти, и консултантите на касата по темата за лекарствената стратегия на институцията.