В своя позиция от Национални представителни организации "Системата ни убива" заявяват, че са възмутени от гласуваната от правителството методика за извършване на индивидуална оценка на потребностите от подкрепа за хората с увреждания.

Това е акт на нарочна и безпринципна сработеност между всички заинтересовани и незаинтересовани участници в процеса на изготвянето й, посочват те и подчертават, че вече са дали своето становище, в което ясно са заявили искането си - справедливо оценяване според възрастта и характерните особености.

От НГИ "Системата ни убива" са категорични, че не са склонни на компромиси със Закона за личната помощ. По тази причина те настояват методиката да се преразгледа, като се вземе предвид заявеното от организацията становище.

Работодатели и синдикати не харесаха правилника на Закона за хората с увреждания
Обновена

Работодатели и синдикати не харесаха правилника на Закона за хората с увреждания

Синдикатите виждат законопроект мотивиран с усещане за несправедливост

От НГИ "Системата ни убива" съобщават, че ако не се предприемат незабавни действия, те ще поискат оставката на всеки, сложил подписа си на нормативния акт.

Припомняме, по време на Националния съвет за тристранно сътрудничество всички работодателски организации и синдикати се въздържаха от подкрепа на Правилника за прилагане на Закона за хората с увреждания.

Въпреки това ден по-късно министерският съвет прие пакет от нормативни актове за промени в Закона за хората с увреждания и методика за извършване на индивидуална оценка на потребностите на хората с увреждания.

Продължава подобряването на Закона за хората с увреждания

Продължава подобряването на Закона за хората с увреждания

Работодателите трябва да назначават хора с увреждания три месеца след обнародване на правилника