Министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева подписа Меморандум за дигитализация и развитие на иновациите в здравеопазването с акцент върху онкологичните грижи. Това съобщиха от пресцентъра на министерството.

Документът бе приет по време на националната конференция на "Съвместната онкологична национална мрежа" (СОНМ). Той е съвместна инициатива на здравният министър Христо Хинков и министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева.

Основната цел на Меморандума е всички заинтересовани страни да се обединят за ускоряване на иновациите в политиките на националната онкология и за постигане на напредък и по-добро лечение на пациентите.

"Тази инициатива е от изключително значение за нас, за да установим партньорство между всички заинтересовани страни за развитие на иновациите в здравеопазването. Чрез тях ще се подобри качеството и достъпа до лечение на пациентите, а грижите за тях да станат по-персонализирани", подчерта министър Стойчева.

В меморандумът се поставя акцент върху телеонкологията. Персонализираният подход при терапията налага технологични здравни решения от сферата на телемедицината, които лесно да координират преживяванията и ориентираността на пациентите.

Милена Стойчева подписа с НАСА споразуменията "Артемида"

Милена Стойчева подписа с НАСА споразуменията "Артемида"

За принципите за глобално сътрудничество в космическото пространство