30 % от общопрактикуващите лекари в Стара Загора и медицинските сестри и санитари, с които са в екип, вече са ваксинирани срещу коронавирус, съобщи БНР.

Над 80 души получиха втората доза от ваксината на Phizer/Biontech на 3 февруари, обясни председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Стара Загора - д-р Слави Славов.

Личните лекари записали до 10% желаещи ваксина срещу COVID-19

Личните лекари записали до 10% желаещи ваксина срещу COVID-19

Георги Миндов прогнозира много работа на ТЕЛК в следващите години

По думите му общият брой на личните лекари в града е над 150 и половината от тях са преболедували CОVID - 19. На този етап те не са пожелали да бъдат имунизирани, но при масовата ваксинация всеки ще може да го направи. Няма информация за сериозни странични Нреакции сред медиците, съобщи д-р Слави Славов.

До 19 февруари общопрактикуващите лекари в Стара Загора трябва да предадат на РЗИ първоначалните списъци с желаещи да се ваксинират техни пациенти. Към момента е рано да се определи процентът на желаещите, но определено има интерес , коментира д-р Славов. Очакват се допълнителни указания от РЗИ.

Последните седмици отново се отчита ръст на заболелите от CОVID-19, но зимният сезон предразполага и към други вирусни заболявания.

анкета

От къде очаквате още информация за ваксините срещу COVID-19?

Виж резултати

от Министерство на здравеопазването и ИАЛ 31.7%

от личния си лекар 19.5%

от близки и познати 6.5%

от медиите 22.2%

от други специализирани източници 20.2%