40-50% от клиниките на Военномедицинска академия се нуждаят спешно от ремонт - не са пипани от създаването си. Това каза пред News.bg началникът на ВМА - ген. майор проф. Николай Петров.
Той изрази надежда за подкрепа от страна на държавата, тъй като повечето от клиниките на ВМА са в окаяно състояние. "Имаме разбира се и много свръхмодерни клиники, но има и такива, които не са пипани от създаването им, а за ремонта на всяка една от тях са необходими средства в порядъка на 1,5 млн. лв.", каза още ген. Петров.

Той изрази надежда следващият здравен министър, който и да е той, да е добър, подреден и успешен като такъв. Ген.-майор Николай Петров посочи като приоритет за следващата година запазването на нивото на качество на обслужване на пациентите, както и осигуряването на повече и по-нова апаратура.

Към 22-ри декември ВМА успя да стопи натрупания през годините дълг от 33 млн. лв. на 15 млн. лв.
Припомняме, че добрите финансови резултати на болницата бяха отчетени и от президента Росен Плевнелиев по време на празника на ВМА, когато бе открит и нов компютърен томограф.

Амбицията на новото ръководство на Военномедицинска академия в лицето на ген.-майор проф. Николай Петров са и за разкриване на собствен университет за подготовка на кадри за нуждите на отбраната и въоръжените сили на страната.