Подготвя се онлайн система, предназначена за улеснение на работата на общопрактикуващите лекари при изпълнение на ваксинацията. Чрез системата общопрактикуващите лекари ще имат възможност да заявяват количество и вид на ваксини.

Това съобщи д-р Данчо Пенчев, директор на Столичната РЗИ по време на днешното заседание на Софийския оперативен щаб във връзка с пандемията COVID 19.

До момента в София са направени над 200 354 ваксини. Очакват се нови доставки на ваксини и през следващата седмица, посочи също д-р Пенчев.

Кметът на София Йорданка Фандъкова посочи, че Столична община работи съвместно със Столичното РЗИ и ще продължи да оказва логистична подкрепа за по-добрата организацията на работа.

Лекари се редят за ваксини като за банани по времето на соца

Лекари се редят за ваксини като за банани по времето на соца

Георги Миндов: Всеки ден при нас струва човешки животи

Продължава поставянето на ваксини и в 9 общински Диагностично-консултативни центрове. Екип на "Аварийна помощ и превенция" извършва ваксинация в социалните домове за възрастни хора и на работещи в столичните театрите.

За днешния ден през ковид кабинетите в общинските поликлиники са преминали 324 пациента, от които 77 са положителни или 23%.

Въпреки това според Данчо Пенчев се констатира тенденция за намаляване на заболеваемостта в София.

В София са разкрити ковид отделения в общинските многопрофилни болници Първа, Втора, Четвърта и Пета МБАЛ.

И пак опашки, не пред РИК, а пред РЗИ - джипита чакат за ваксини

И пак опашки, не пред РИК, а пред РЗИ - джипита чакат за ваксини

За първи път лични лекари получават РНК ваксини