Здравният министър Кирил Ананиев е сигурен, че с включването към националния център за обществено здраве и анализи работата на Центъра по наркомании ще се подобри. Според Ананиев с персонал от 18 души НЦН не може да е мегаструктура и да провежда политика.

Това каза министърът на здравеопазването Кирил Ананиев в отговор на въпрос на депутата от БСП проф. Георги Михайлов относно закриването на Националния център по наркомании по време на днешния парламентарен контрол.

Националният център по наркомании е добре да е независимо звено

Националният център по наркомании е добре да е независимо звено

Доктор Ангелов предупреждава за трусове и неефективна намеса

Министърът припомни, че сградата, в която в момента се помещава Центърът, е с изтекъл договор за наем към Столична община и договорът няма да се продължи.

Според Ананиев не е обосновано да се поддържа отделна структура за толкова малък състав, а и проблемите, свързани с наркоманиите, са част от общественото здраве.

Министър Ананиев обясни обаче, че в случай че на практика се покаже, че вливането на НЦН в НЦОЗА не е достатъчно ефективно, решението може да бъде преразгледано.

Припомняме, че експерти се обявиха срещу закриването на Националния център по наркомании и преминаването му към Института по обществено здраве.

От друга страна още при информацията за изтичането на договора за сградата, която се намира на улица "Пиротска" се създаде напрежение сред жителите на квартал "Банишора", където имаше слух, че ще бъде преместен.

Успокояват, че няма да закриват Центъра за наркомании

Успокояват, че няма да закриват Центъра за наркомании

Той става част от по-голяма структура