От Медицинската федерация на КТ "Подкрепа" предупреждават синдикалните си членове да не разговарят с медиите. "Трябва да се подчертае, че всеки, който се опита да осъществява контакти с медии и институции от името на Медицинска федерация, освен изпълнителния съвет на самата федерация, не е упълномощен да изразява позиция от името на синдиката".
Това се казва в декларация от ръководството на Медицинската федерация към "КТ "Подкрепа".

Балтов: Протестите в "Пирогов" не са истински

Балтов: Протестите в "Пирогов" не са истински

Зад протестите в "Пирогов" стоят хора, които вече не работят там според Балтов

Синдикалната организация не може да носи отговорност за действията на лица, които не са нейни членове или не са упълномощени да я представляват, но ще защити по всички законови начини общия интерес на всички работещи в лечебното заведение. Продължаваме внимателно да следим случващото се и да поддържаме контакт с всички страни, уверяват от КТ "Подкрепа".

Продължаващите протести в УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" са изчерпали смисъла си и могат да имат нежелани ефекти, гласи декларацията на синдикалната организация.

Протестиращите пироговци се срещнаха с Балтов

Протестиращите пироговци се срещнаха с Балтов

Изплащат допълнителните стимули на 22 декември

"За съжаление протестите започват да се ползват от отделни личности, чиито интерес не съвпада с интереса на цялата съвкупност от работещи в лечебното заведение. Появяват се все повече спекулации и фалшиви интервюта с представители на синдиката. Това води до изостряне на тона в тази сложна ситуация, смятат от синдикалната федерация.

От Медицинската федерация признават, че съществуват множество грешки в комуникацията между работещи и ръководство на най-голямата спешна болница в страната, както и наличието на множество въпросителни при организацията на самия протест.

Медици от "Пирогов" искат оставката на Балтов

Медици от "Пирогов" искат оставката на Балтов

Заради хаотичното и некомпетентно управление на ръководството

От синдиката изтъкват възможността те да са "естествен и необходим медиатор при идентифициране на истинските нужди на работещите и показване на пропуските и на двете страни". Те призовават членовете си да не се поддават на манипулации и провокации в момент, когато синдикалната секция трябва да започне преговори по колективния трудов договор (КТД). Според федерацията КТД е единственият механизъм за осигуряване на нови материални придобивки.

Заявяваме своята готовност да продължим диалога както с ръководството на болницата, така и с управляващия екип на Министерството на здравеопазването.

Пети ден на протести пред "Пирогов"

Пети ден на протести пред "Пирогов"

Служителите на болницата искат и повече средства за консумативи и лекарства

Припомняме, днес е седмият ден на протести на работещите в Института за спешна медицинска помощ "Пирогов". Медиците настояват да им бъдат изплатени изработените допълнителните възнаграждения за миналия месец. Служителите на "Пирогов" искат и в здравното заведение да бъдат намерени повече средства за консумативи и лекарства.
По думите им с всеки изминал месец медикаментите и броят на консумативите се орязвал допълнително. "С всеки изминал месец се орязват медикаменти, орязва се броят на консумативите, включително сме стигнали стерилни ръкавици да няма достатъчно", признават медиците.

Пореден ден на протести в Пирогов

Пореден ден на протести в Пирогов

Недоволството е заради получени по-ниски заплати, липса на консумативи и лоши условия на работа