Слаб е интересът на гражданите за двата зелени коридора за ваксинация в Регионалната здравна инспекция и в Областната болница във Велико Търново, съобщи БНР.

В областната болница "Д-р Стефан Черкезов" във Велико Търново "зеленият коридор" беше възстановен днес. Той ще работи и утре. Поставя се само векторната ваксина. За нея чакат само британски граждани, каза медицинският фелдшер Катя Пенева от имунизационния кабинет.

БЛС настоява за международен сертификат за ваксинирани

БЛС настоява за международен сертификат за ваксинирани

Около „АстраЗенека“ са се намесили много немедицински фактори, смята Николай Брънзалов

По думите й преобладаващите желаещи да се имунизират с "АстраЗенека", са англоговорящи и може би останаха много малко англоговорящи в района, които не са имунизирани.

За ваксина в болницата чакаха петима британски граждани от тръмбешкото село Полски Сеновец, според които ваксината "АстраЗенека" не е проблем.

Според личния лекар д-р Нина Тодорова джипитата във Велико Търново разполагат и с трите вида ваксини, имунизацията върви нормално.

"Почти 80 % от хората, които са заявили твърдо желание и не се колебаят, са ваксинирани. От РЗИ ни увериха, че всеки вторник ще има доставка на ваксини за личните лекари".

В областта са поставени близо 15 500 дози ваксини.

Pfizer иска да ваксинира и деца от 12-годишна възраст

Pfizer иска да ваксинира и деца от 12-годишна възраст

Проучване установи 100% ефективност