Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров връчи грамоти на служителите на РЗИ Габрово и община Габрово за проявената от тях ангажираност с реализацията на имунизационната кампания срещу COVID-19, съобщава ресорното ведомство.

От МЗ припомнят, че за първи път този уикенд мобилен екип е поставял ваксини на желаещите да се имунизират срещу коронавирусната инфекция в изнесен пункт в Габрово.

За близо 3 часа ваксини са били поставени на 83 души, което е своеобразен рекорд за последната половин година. Поради засиления интерес беше доставено и допълнително количество ваксини.

Представителят на ЕМА у нас зове да наваксаме с ваксините

Представителят на ЕМА у нас зове да наваксаме с ваксините

Както с Бай Ганьо, така и с ваксините - ние сме уникални в света

Община Габрово се е ангажирала с провеждането на местна информационна кампания за ползата от ваксинирането срещу COVID-19. Целта е да се обхванат жителите на крайните квартали, на малките населени места и потребителите на всички социални услуги за възрастни хора на територията на общината. Информационни материали се разпространяват в лечебните и здравни заведения в града и чрез мобилните пунктове и екипи за ваксинация.

Инициативата на РЗИ Габрово и община Габрово за повишаване на интереса към ваксините срещу COVID-19 чрез разкриване на изнесени пунктове ще продължи и през идните седмици.