Депутатите решиха да се увеличат заплатите на служителите в НЗОК с приблизително 10% от 1 юли. Това стана ясно при гласуването на второ четене на актуализацията на бюджета на НЗОК в Народното събрание. Предложението бе на парламентарната група на "Възраждане".

Ръководството на НЗОК има отговорността заедно със синдикатите да разпределят средствата пропорционално и равно спрямо заслугите на персонала на Касата, уточни пред журналисти депутатът от "Възраждане" Георги Георгиев.

Законотворците приеха още едно предложение на "Възраждане" - допълнително да бъдат увеличени с 14 млн. лв. парите за скъпоструващо лечение на тежкоболни деца и трансплантации в чужбина. Българите продължаваме да събираме капачки, да пращаме DMS-и и преди два месеца имаше кутия в парламента, в която се събирали средства за лечение на дете в размер на 200 000 лв., уточни от своя страна Петър Петров от "Възраждане".

Зъботехниците: Все още НЗОК не заплаща „безплатните“ зъбни протези

Зъботехниците: Все още НЗОК не заплаща „безплатните“ зъбни протези

Поема се само клиничната част, но не и техническата

Петров се надява тези 14 млн. лв. наистина да спасят живота на тежкоболни български деца и да намалеят частните кампании за сметка на помощ от страна на държавата.

Народните представители обаче отхвърлиха предложението на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ и група народни представители "тоталната зъбна протеза" да не се заплаща от НЗОК.