Състоянието на момчето от Разлог е без промяна, съобщават от „Пирогов”. Лекарите от „Неврохирургията” в лечебното заведение се борят за живота му.

Припомняме, 14-годишното момче пострада по време на час по физическо вчера. Кметът на Разлог обясни, че причината за инцидента е вандалски акт – стоманените въжета на футболната врата били срязани и откраднати.

След подробни високоспециализирани изследвания лекарите са констатирали, че момчето има тежка контузия на главния мозък и мозъчния ствол, счупване н а основата на черепа и оток на мозъка, уточняват от болницата.

Откраднати стоманени въжета на футболната врата довели до инцидента в Разлог

Откраднати стоманени въжета на футболната врата довели до инцидента в Разлог

С тях тя е била закрепена към оградата

Междувременно стана ясно, че част от учениците от класа на пострадалия ученик от Разлог играят сами на спортната площадка. Това е установила проверката на Инспектората по образование в Благоевград. Шефът на инспектората Ивайло Златанов обясни, цитиран от БНР, че децата не играят под прякото наблюдение и контрол на учител по физическо възпитание и спорт.

Златанов посочи, че вратата не е била необезопасена, металното въже, което трябвало да я придържа към оградата на спортната площадка е било скъсано и откраднато. Тези две обстоятелства са довели до инцидента, посочи Ивайло Златанов.

Той посочи, че инцидентът е станал в учебно време – в шестия учебен час. Учителят и по-голямата част от учениците са били във физкултурния салон. На площадката на двора се намирали само 4-5 момчета. Златанов е категоричен, че учителите не трябва да оставят учениците без контрол. За него това е най-големият проблем.

Учителят бил с над 22-годишен стаж. Той бил един от добрите учители, посочи още Златанов.