Не мога да понеса тази гледка на умиращи хора, които не можем да приемем и да лекуваме. Самите ние също сме болни. Цяло лято апелираме да се подготвя системата, да се реформира една голяма болница с 2000 легла, да я наситим с лекари и сестри от всички болници, които да командироваме там и да помогнем, а не да заразим всички болници и да разболяваме невинни хора, които имат други болести.

Този коментар направи във "фейсбук" страницата си д-р Христо Мазнейков, управител на МБАЛ "Света София".

В тази връзка той призовава незабавно да се пристъпи към преобразуването на голяма болница за COVID-19. Той дори предлага да дадат "Света София" с 400 легла, но допълва, че ще са необходими лекари и медицински сестри.

Легла винаги ще намерим. Хората ги няма, подчертава д-р Мазнейков.

Личните лекари: Много болни от COVID-19 са извън статистиката

Личните лекари: Много болни от COVID-19 са извън статистиката

Държава е приела, че диагнозата се поставя само с PCR, а в медицината диагноза се поставя с анамнеза

Стигнахме до невиждано дъно хора да стоят безпомощни в линейки и колеги да се молят да направим нещо за болните в линейките, изтъква още специалистът.

В тази връзка той призова колегите си да се обединят и да помогнат на хората, тъй като по думите му политиците нищо не правели.

Малко по-късно д-р Мазнейков поясни, че въпреки отправеното предложение, никой не е потърсил ръководството на болницата за разговор.

Болниците имат смисъл само тогава, когато изпълняват това за което са построени, добавя лекарят.