Националната здравно осигурителна каса (НЗОК), Българският лекарски съюз (БЛС) и Българският зъболекарски съюз (БЗС) официално започнаха преговорите за сключване на националните рамкови договори за медицински и за дентални дейности за 2018 г. Здравната каса информира, че е постигнато споразумение по начина, сроковете и графика за водене на преговорите. Съгласуван е съставът на преговарящите екипи от страна на НЗОК. Ще се работи по изготвяне на проекти за Наредба за основния пакет, Наредба за профилактичните прегледи и за диспансеризацията, както и за медицинските стандарти.

НЗОК отрича обвиненията, че не знае колко и за какво плаща

НЗОК отрича обвиненията, че не знае колко и за какво плаща

Не е редно да се предоставя на обществото непрофесионални и недобронамерени манипулации, обяснява НЗОК

Здравната каса, Лекарският съюз и Зъболекарският съюз се споразумяха и за финансовите параметри за работа в периода от 1 януари до 1 април 2018 г. След този период в действие влизат и новите НРД.

Надзорният съвет на НЗОК прие и решение да бъдат извършени здравноосигурителни плащания през януари в размер до 1/12 от средствата, заложени в Закона за бюджета на НЗОК за 2018 г.

Решението на Надзорния съвет е в сила докато се приеме месечното разпределение на параметрите по Закона за бюджета на НЗОК за 2018 г. То е планувано този месец.

Стойчо Кацаров: Имитира се борба с реекспорта на лекарства

Стойчо Кацаров: Имитира се борба с реекспорта на лекарства

Какофонията с данните за вноса, износа и потреблението е пълна