"Аз като министър на здравеопазването не мога да се съглася с цената, която плащаме с толкова много хора, загубили живота си, за мен е неприемливо и аз ще настоявам мерките да останат достатъчно твърди, за да гарантират намаляване на натиска върху здравната система, ефективен контрол върху инфекцията и здрави българи".

Toва заяви министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов в отговор на въпрос дали след 21 декември мерките ще се отхлабват поетапно и за кои сектори може да се говори да бъдат отворени.

По думите на Ангелов било рано да се каже кои сектори могат да бъдат отворени и кои - не. Мерките представляват българските лекари, с всички съсловни организации също продължават разговорите. Ще се опитаме да направим най-доброто за българските граждани, увери здравният министър.

Откриват кабинети за имунизация срещу COVID-19 и пред хранителните магазини
Обновена

Откриват кабинети за имунизация срещу COVID-19 и пред хранителните магазини

Ваксинационните планове ще бъдат готови до края на седмицата

Проф. Ангелов подчерта, че държавата е готова да приеме ваксините с цялата логистика, която изисква това.

На въпрос на News.bg дали са готови противоепидемичните изисквания и мерките за изборите догодина здравният министър отговори, че основната ни задача е изборите да се проведат в указания законов срок, а ангажимент на властите е да организират тяхното провеждане безопасно за всички български граждани, включително и за хората от Секционните избирателни комисии (СИК).

Днес била проведена среща с вицепремиера Томислав Дончев, на която се обсъдили всички предложения на "Здравен конторл" за максимално безопасно обезпечаване на изборите в България.

Все още не сме готови с финалния вариант на мерките, отбеляза здравният министър.

Засега мерките до 21 декември остават

Засега мерките до 21 декември остават

Борисов: Най-оптимистичният вариант за подобряване не ситуацията е месец май