Италианската полиция съобщи, че е разбила най-голямата мрежа в страната за онлайн телевизионно пиратство, която представлява 70% от нелегалния стрийминг в цялата страна, предава Ройтерс.

Мрежата, която рекламира услугите си в "Телеграм" и други социални медии, има повече от 900 000 потребители, всеки от които обикновено плаща по 10 евро на месец за достъп до филми, футболни срещи и друго съдържание от различни платформи.

Хората зад пиратския ресурс, който носи месечни печалби от около 10 милиона евро, са базирани в няколко италиански града, както и във Великобритания, Германия и Тунис, се казва в изявление на полицията.

Около 70 души бяха разследвани за различни престъпления, включително членство в международна престъпна организация, пране на пари, фиктивно прехвърляне на активи, фалшифициране на лични документи и действия под чужда самоличност.

Разследването беше ръководено от прокурори в Катания, Сицилия, които наредиха проверки и конфискации на активи в повече от 20 града, предимно в Южна Италия, но също и в Рим и други централни и северни райони на страната.

Луиджи Де Сиерво, ръководителят на "Серия А", най-висшата футболна лига на Италия, изрази в изявление своите "най-сърдечни благодарности за изключителната работа, свършена в тази безмилостна борба срещу незаконния стрийминг".

Коментирайки акцията, DAZN, която миналата година похарчи около 2,5 милиарда евро за права за местно излъчване на Серия А, каза, че такива незаконни играчи застрашават възможността да продължат да инвестират в предаването на живо на спортни събития.

Изпълнителният директор на Sky Italia Андреа Дуилио също поздрави органите на реда.

При друга акция миналата година италианската полиция каза, че е блокирала 1,5 милиона потребители, които стриймват нелегално от доставчици, включително Netflix, подразделението Sky на Comcast, DAZN и местния оператор Mediaset.

Знаков процес срещу мафията в Сицилия

Знаков процес срещу мафията в Сицилия

Осъдени са 91 души на общо 660 години затвор