Кабинният персонал на British Airways на базата на "Хиитроу" ще започне стачка следващата седмица заради спор за размера на възнагражденията в авиокомпанията. Това съобщава "Гардиън".

Около 2500 членове от смесената флотилия, която е съставена предимно от по-млад и нископлатен кабинен персонал, ще стачкуват 48 часа от следващия вторник (10 януари). До решението се е стигнало, след като служителите са отхвърлили последното предложение на компанията.

British Airways обяви, че ще направи план, за да гарантира, че всички пътници ще пътуват до дестинациите си, въпреки стачката. От компанията допълниха, че в петък ще обявят подробности за своите планове за непредвидени ситуации. Очаква се някои полети да бъдат отменени. Смесената флотилия съставлява около 15 % от общия кабинен персонал на British Airways.

Планираната за Коледа двудневна стачка бе спряна след разговори между синдиката "Юнайт" и авиокомпанията. Но след като членовете на синдиката отново отхвърлиха офертата, "Юнайт" призова за стачка.

Говорител на British Airways обясни, че са изключително разочаровани, че синдикатът отново е решил да атакува пътниците.