Броят на туристите, дошли в Москва от Китай, се е увеличил шест пъти тази година в сравнение със същия период на миналата година, каза Евгений Козлов, председател на Комитета по туризъм на град Москва, на пленарното заседание в рамките на Московската туристическа конференция.

"Китай сега е номер едно по отношение на входящ трафик от страни извън ОНД, включително за бизнес цели. Сега петдесет полета седмично летят от Москва до Китай, което е много, и тези самолети са доста големи. Ние приемаме шест пъти повече китайски туристи, отколкото имахме миналата година в сравнение със същия период", каза той.

Козлов отбеляза, че потокът от посетители от Близкия изток също е доста голям. Особено често избират петзвездни хотели в Централния административен район на столицата.

"90% заетост през юли се дължи до голяма степен на туристите от Близкия изток. Те идват тук; наистина се интересуват. Говорихме с министъра на туризма на Египет, той ни каза, че имаме идеален климат", каза Козлов .

Той добави, че столичните власти имат амбициозната цел да увеличат туристическия поток от латиноамериканските страни.

"Транспортната част сега прави полета им до Русия нерентабилен. Но там има милиони хора, които могат да си го позволят, така че има потенциал в тази област", ​​каза Козлов.

Китай търси задълбочаване на търговските връзки с Русия

Китай търси задълбочаване на търговските връзки с Русия

Паралелни визити на китайски външен министър в Москва и руския търговски министър в Китай