Най-богатите хора в света загубиха 139 млрд. долара вчера заради опасенията на фондовите пазари, че коронавирусът ще удари световната икономика, съобщава "Блумбърг".

Това е най-голямата загуба за хората от класацията на "Блумбърг" на най-богатите хора от октомври 2016 г., когато изданието започна да провежда подобни наблюдения.

Конте: Коронавирусът удря икономиката на Италия

Конте: Коронавирусът удря икономиката на Италия

Апенините с мрачна прогноза

Така например генералният директор на групата компании LVMH Бернар Арно и шефът на Amazon Джеф Безос загубиха повече от 4,8 млрд. долара всеки. Собственикът на Zara Амансио Ортега загуби 4 млрд. долара, а собственикът на "Фейсбук" Марк Зукърбърг - 3,48 млрд. долара. Състоянието на останалите милиардери от първата десетка се понижи с най-малко 2,3 млрд. долара.

Американските фондови индекси при приключването на търговията вчера спаднаха с над три процента. Инвеститорите са обезпокоени от мащабите на разпространението на коронавируса, след като мерките срещу заболяването и карантината представляват риск за икономиката на Китай и целия свят.

Белият дом хвърля $2,5 млрд. срещу коронавируса

Белият дом хвърля $2,5 млрд. срещу коронавируса

Тръмп: САЩ контролират коронавируса

Пекин информира Световната здравна организация (СЗО) за неизвестна пневмония в град Ухан на 31 декември 2019 г. Беше установено, че причинителят е нов коронавирус. СЗО призна огнището като извънредна ситуация от международен мащаб, но все още се въздържа да обявява пандемия. 

СЗО предупреди за коронавируса: Светът трябва да се подготви за пандемия

СЗО предупреди за коронавируса: Светът трябва да се подготви за пандемия

Все пак било рано да се определя като пандемия