При извънредната ситуация в Украйна банковата система продължава да работи в обичаен режим. Това уверяват от украинската агенция УНИАН, позовавайки се на пресслужбата на Националната банка на Украйна (НБУ).

"При въвеждане на извънредно положение банковата система ще работи в обичаен режим. Всички платежни системи, достъпът до средства, работата на банките продължава в обичаен режим", уверяват от Националната банка на Украйна.

Украйна тества електросистемата си за раздяла с Русия и Беларус

Украйна тества електросистемата си за раздяла с Русия и Беларус

Временно спря вноса на ток от Беларус

"В случае введения чрезвычайного положения банковская система будет работать в обычном режиме. Все платежные системы, доступ к средствам, работа банков в целом продолжается в обычном режиме", - сообщили в НБУ.

Отбелязва се, че регулаторът има достатъчно резерви за подкрепа на банковите наличности. 

Путин призна Донбаските републики
Обновена

Путин призна Донбаските републики

В обръщение към нацията, излъчено пряко в ефир

От днес, 23 февруари 2022 г. Съветът за национална безопасност и отбрана поддържа въведеното извънредно положение на територията на Украйна. Предстои решение на Върховната Рада (парламентът на Украйна).

По думите на секретаря на Съвета за национална безопасност и отбрана Алексей Данилов, в различни региони ограниченията поради извънредното положение може да се различават. По-специално, те могат да засилят защитата на обществения ред и съоръженията, които осигуряват жизнената дейност на населението и националната икономика, ограничават трафика и проверяват документи.

Украйна удря със санкции руски депутати

Украйна удря със санкции руски депутати

След признаването на независимостта на Донецк и Луганск