Великобритания и Съединените щати обсъждат частично търговско споразумение, което може да влезе в сила на 1 ноември. Това е ден, след като Великобритания трябва да напусне Европейския съюз, заяви високопоставен служител на администрацията на Тръмп във вторник.

Тръмп и Джонсън обсъдиха Брекзит и сътрудничеството

Тръмп и Джонсън обсъдиха Брекзит и сътрудничеството

Все по-вероятен сценарий е Брекзит без сделка

По време на посещение в Лондон американският съветник по националната сигурност Джон Болтън обсъди с британския министър на търговията Лиз Трус възможността лидерите на двете държави да подпишат декларация за пътна карта към търговска сделка, съобщи Ройтерс.

Това може да се случи на срещата на върха на Г-7 през Франция тази месец, заяви официалният представител.

Твърдият Брекзит обезцени британската лира

Твърдият Брекзит обезцени британската лира

Тревожни данни за Острова

Болтън и британският финансов министър Саджид Джавид обсъдиха възможността за временно търговско споразумение, което да обхване всички сектори. Подобна сделка би могла да продължи шест месеца.

Великобритания трябва да напусне Европейския съюз на 31 октомври, а премиерът Борис Джонсън заяви, че е готов да изведе страната от ЕС без сделка, въпреки че се надява да осигури подредено напускане със споразумение.

По време на двудневно посещение Болтън каза на британския премиер Борис Джонсън, че президентът Доналд Тръмп иска да види успешното излизане на Великобритания от Европейския съюз на 31 октомври и Вашингтон ще бъде готов да работи бързо по споразумение за свободна търговия между САЩ и Великобритания.

Джонсън призова държавните служители да се готвят за Брекзит без сделка

Джонсън призова държавните служители да се готвят за Брекзит без сделка

Готов Кралството да напусне ЕС по план въпреки всичко

Широка търговска сделка със Съединените щати, разглеждана като най-близкият съюзник на Великобритания, е много ценена награда за привържениците на Брекзит, които се надяват да покажат възможностите за Великобритания извън 28-членния блок и биха могли да помогнат за намаляване на евентуални смущения в търговията с европейските ѝ съседи.