Иранската държавна телевизия съобщи, че 12 души са били убити по време на протестите в страната, без да дава подробности. 

По-рано ирански депутат обяви, че двама протестиращи са били убити, а други са били ранени по време на протестна демонстрация в югозападната част на страната, което става на фона на разразилите се из цялата страна протести срещу икономическата политиката на правителството, като не липсват и политически мотиви, съобщава "Асошиейтед прес".

Иран блокира социални мрежи, за да „запази мира” на фона на протестите

Иран блокира социални мрежи, за да „запази мира” на фона на протестите

Става въпрос за Instagram и Telegram

Хедайатолах Хадеди, който е депутат от град Изех, уточни, че двамата са били убити снощи. Пу думите му, причината за смъртта засега не е известна. Мнозина жители на Изех, който се намира на около 455 км югозападно от столицата Техеран, разполагат с ловни пушки по домовете си.

Двама протестиращи бяха убити по време на протест в западната част на Иран в събота вечерта.

Протестите в Иран започнаха в четвъртък в град Машад заради икономически проблеми, по-конкретно нарасналите разходи за живот, като се разраснаха и в няколко други града. Стотици хора бяха арестувани.

Пет извода от протестите в Иран

Пет извода от протестите в Иран

Две неща не могат да се видят често в Иран - едното е смъкването на плакати с портрета на аятолах Али Хаменей, другото е атакуване на паравоенните подразделения на революционната гвардия