Руска ракета удари пазар в град Константиновка в област Донецк, в Украйна. При атаката по последни данни са загинали поне 17 души, включително и дете, съобщава "Укринформ". 32-ма други са били ранени.

Градът се намира близо до фронтовите линии около Бахмут. Президент Володимир Зеленски сподели кадри от атаката по социалните мрежи. Той я определи като "пълна безчовечност".

"Руските войски са терористи, няма да им бъде простено и няма да бъдат оставени на мира", написа украинският премиер Денис Шмигал в публикация в Telegram.

Ударът беше нанесен само часове след като държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън кацна в Киев при третото си посещение в Украйна от началото на войната. Предстои да се срещне със Зеленски.

Руски служител обяви „тактическо изтегляне“ от Роботине

Руски служител обяви „тактическо изтегляне“ от Роботине

Няма смисъл да останеш на гола повърхност

В кратък разговор с украинския външен министър Дмитро Кулеба Блинкън отбеляза "добрия напредък", който Украйна е постигнала в своята контраофанзива.

По-рано Рустем Умеров стана новият министър на отбраната на Украйна, след като украинският парламент гласува за одобряване на назначението му. В първото си изказване като военен министър той се зарече да изтръгне контрола върху "всеки сантиметър" от украинската земя от Русия и да върне у дома всички, които са в плен.