Според украински официален представител руските атаки в източната част на Донецка област във вторник са убили 21 цивилни и са ранили 27 души.

Би Би Си не е в състояние да провери тази цифра по независим начин.

Областният управител Павло Кириленко заяви, че цифрата включва 10 загинали в коксохимическия завод в град Авдийвка, за което съобщихме по-рано.

Русия удари с ракети и Лвов
Обновена

Русия удари с ракети и Лвов

Новината съобщи кметът на града

В публикация във "Фейсбук" Кириленко заяви, че това е най-високият дневен брой загинали в региона след нападението срещу железопътната гара в град Краматорск, при което миналия месец загинаха 50 души.

През последните няколко часа чухме за ракетни удари по Лвов, но властите съобщиха и за удари в централния район на Кировоград и югозападния район на Виница.

Според официални лица Закарпатието, планински регион, който граничи с Унгария и Словакия и който досега е бил пощаден от нападения, също е бил ударен.

Макрон: Русия трябва да прекрати опустошителната агресия срещу Украйна

Макрон: Русия трябва да прекрати опустошителната агресия срещу Украйна

Кремъл: Западът да спре доставките на оръжие за Украйна

"Службите работят на място, уточняваме информацията за ранени и евентуални жертви", заяви в Telegram ръководителят на военната администрация на региона Виктор Микита.

В момента Русия съсредоточава инвазията си върху източните райони на Украйна, но тя засегна и други области, като Москва предупреди, че ще се насочи към потоците от западни оръжия в страната.