В понеделник здравното министерство на Бразилия регистрира 790 починали от усложнения на COVID-19 през последните 24 часа и 37 498 нови случая на коронавирус, предаде "Ройтерс".

Според данните на министерството страната е потвърдила 449 858 смъртни случая от вируса и повече от 16 милиона потвърдени случая от началото на пандемията.

Припомняме, че по-рано през май стана ясно, че Бразилия разработва собствена ваксина срещу коронавирус. Учените твърдят, че постигат напредък с продукта.

Бразилия регистрира още 75 445 потвърдени случая на коронавирус

Бразилия регистрира още 75 445 потвърдени случая на коронавирус

2513 са новите смъртни случаи

Бразилия получи 4 милиона ваксини срещу COVID-19 чрез механизма COVAX на фона на настоящия скок на заболеваемостта. Регионалният офис на СЗО за Америка спомогна за улесняването на доставката.

Бразилското правителство по-рано забрани влизането на пътници от Индия заради разпространението на пандемията на коронавируса. Според съобщения в пресата, препоръката на Anvisa е била изпратена на изпълнителната власт на 4 май, но едва в петък властите са действали по нея.

Изборите за президент в страната също са повлияни от вируса, като експрезидентът Лула да Силва набра подкрепа пред настоящия държавен глава Жаир Болсонару, чието дълго неглижиране на пандемията сега се и разследва.

Коронавирусът - причина за смъртта на 1/3 от починалите в Бразилия

Коронавирусът - причина за смъртта на 1/3 от починалите в Бразилия

През последните месеци коронавирусът настъпва в южноамериканския гигант