Бразилия разработва собствена ваксина срещу COVID-19, предаде "Дойче веле". Учените твърдят, че постигат напредък с продукта.

Коронавирусът - причина за смъртта на 1/3 от починалите в Бразилия

Коронавирусът - причина за смъртта на 1/3 от починалите в Бразилия

През последните месеци коронавирусът настъпва в южноамериканския гигант

Това е не само добра новина за хората в страната, но може да помогне на човека, който се очаква да бъде основен съперник на Жаир Болсонару на следващите президентски избори. Бившият президент на Бразилия Лула да Силва вероятно ще победи убедително настоящия лидер на страната на балотажа президентските избори през следващата година. Това показа проучване на Datafolha миналата седмица.

Бразилия получи 4 милиона ваксини срещу COVID-19 чрез механизма COVAX на фона на настоящия скок на заболеваемостта. Регионалният офис на СЗО за Америка спомогна за улесняването на доставката.

Понастоящем Бразилия е регистрирала 16 милиона случая от началото на пандемията, а официалните жертви са 440 000, според данни на министерството.

Бразилия регистрира още 75 445 потвърдени случая на коронавирус

Бразилия регистрира още 75 445 потвърдени случая на коронавирус

2513 са новите смъртни случаи

Бразилското правителство по-рано забрани влизането на пътници от Индия заради разпространението на пандемията на коронавируса. Според съобщения в пресата, препоръката на Anvisa е била изпратена на изпълнителната власт на 4 май, но едва в петък властите са действали по нея.