Заподозрян е арестуван за нападението с нож във фитнес зала в западния германски град Дуисбург от 19 април. Той е бил задържан в жилището му в Дуисбург, което също така е било претърсено от униформените, съобщи в неделя говорителка на полицията, цитирана от АФП.

Преди това в хода на общественото издирване е имало "конкретни улики" срещу 26-годишния мъж. 

В апартамента му са открити два ножа, които може да са оръжието на убийството. Мъжът трябва да бъде изправен пред магистрат в понеделник по няколко обвинения, включително опит за убийство.

След нападението с нож, следователите издирваха заподозрения от петък, използвайки снимки от камери за наблюдение. Говорителят на полицията каза, че двама свидетели са дали конкретна информация, която в крайна сметка е довела до ареста на мъжа малко след полунощ.

Свидетелите живеят в квартала на заподозрения. Вестник "Билд" първи съобщи за ареста.

Ранени при атака във фитнес в Германия
Обновена

Ранени при атака във фитнес в Германия

Нападателят изглежда все още е на свобода

Според полицията 26-годишният сирийски гражданин е подал молба за убежище в Германия през април 2016 г., която оттогава е била предоставена. Според сигнала мъжът все още не е известен на полицията.

Съобщава се, че откритите в апартамента му ножове се изследват, за да се изясни дали са оръжията на убийството. Апартаментът се намира в близост до фитнес студиото, каза говорителката на прокуратурата.

Първоначално не се знаеше нищо за предисторията и мотивите на престъплението. Според говорителката на полицията разследването все още продължава. Засега не е известна връзка между предполагаемия извършител и жертвите.

Припомняме, че по-рано тази седмица четирима души бяха тежко ранени при намушкване с нож във фитнес залата.

Четиримата ранени мъже са на възраст 21, 24 и 32 години.

21-годишният все още е с опасност за живота към неделя, според прокуратурата. 32-годишният вече е изписан от болницата, състоянието на другите двама е стабилно.

Властите предложиха награда от 2000 евро за информация, която да доведе до ареста на заподозрения. Освен това полицията създаде портал за улики в интернет, където свидетелите могат да качват видеоклипове, снимки или писмени улики.