Сирийският президент Башар Асад заяви, че нападението на международната коалиция, оглавявана от САЩ, срещу позиции на сирийската армия в Дейр ез Зор е очевидна агресия, която служи на интересите на терористичната групировка ДАЕШ („Ислямска държава”).

Думите на Асад са публикувани в официалния акаунт на администрацията на сирийския президент в „Туитър”, съобщават руски медии.

Москва: Ударите на САЩ в Сирия граничат с престъпна небрежност и сътрудничество с терора

Москва: Ударите на САЩ в Сирия граничат с престъпна небрежност и сътрудничество с терора

Призоваваме нашите американски партньори

Руското военно министерство съобщи по-рано, че самолети на международната коалиция срещу ДАЕШ, предвождана от САЩ, са нанесли в събота четири удара по части на сирийската армия, които са били обкръжени от терористи от ДАЕШ близо до Дейр ез Зор, при което са загинали 62-ма войници и около 100 са били ранени.

Засилването на подкрепата към враждебната на Сирия държава на терористите наскоро се представи във формата на неприкрита американска агресия срещу една от позициите на сирийската армия в Дейр ез Зор в полза на интересите на ДАЕШ”, заявил Асад по време на среща със заместник външния министър на Иран Хюсеин Джабер Ансари в Дамаск.

Асад добавил, че „враждебните на Сирия страни увеличават подкрепата за тероризма, след като Сирия постига успехи при освобождаването на територии и постигането на примирие”.