Светлините на Айфеловата кула ще бъдат изключени в полунощ в знак на почит към жертвите на атаката от "Манчестър Арена", при която 22 души загубиха живота си. Това съобщи кметът на Париж, цитиран от Агенция "Франс прес".

Това е най-смъртоносната терористична атака във Великобритания от 12 години. Полицията съобщи, че мъж е взривил бомба в северозападния английски град на концерт на американската поп звезда Ариана Гранде.

23-годишен е атентаторът от Манчестър
Обновена

23-годишен е атентаторът от Манчестър

Салман Абеди е бил известен на британските власти

По подобен начин Айфеловата кула изгасна след последните джихадистки атаки в Лондон, Санкт Петербург и Стокхолм, както и след атаките в Париж през ноември 2015 година. Светлините й бяха изгасени и в знак на подкрепа на хората сирийския град Алепо през декември 2016 година.

"Целейки се в Манчестър, терористите също искат да атакуват нашите споделени ценности, нашата неукротима привързаност към демокрацията, свободата, хуманизма и общността", заяви в свое становище кметът на Париж Ан Идалго.

"В лицето на тази сляпа и постоянна заплаха, градовете имат задължение да формират обединен фронт. За тези деца, тези млади хора, техните родители, които са били ударени от тероризма. Искам да им кажа, че парижани, които познаваме подобно изпитание, сме на тяхна страна", допълни тя.

22-ма загинали и 59 ранени след взривове на концерт в Манчестър
Обновена

22-ма загинали и 59 ранени след взривове на концерт в Манчестър

По време на концерта на американската певица Ариана Гранде

Идалго посочи, че концертите и други събития, които са планирани в Париж в идните дни ще се състоят.

"Това е начин да покажем, че стоим изправени и нашият начин на живот е непоклатим. Това ней-добрият възможен отговор за онези, които се управляват само от фанатизъм и омраза", допълва Ан Идалго.