Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че "американците от всички слоеве на обществото", включително и демократите, и републиканците, "разбират в костите си, че борбата на Украйна е част от нещо много по-голямо".

"Американският народ знае, че ако останем безучастни пред лицето на такива явни атаки срещу свободата и демокрацията и основните принципи на суверенитета и териториалната цялост, светът със сигурност ще се сблъска с по-лоши последици", предупреди Джо Байдън.

Байдън говори за успехите на Украйна във войната, като казва, че тя е спечелила битката за Киев, битката за Херсон, битката за Харков.

Зеленски връчи на Байдън военна награда

Зеленски връчи на Байдън военна награда

Дискусията между двамата президенти продължава

Той казва, че страната се е противопоставила на очакванията на Русия на всяка крачка.

Байдън благодари на Конгреса за подкрепата на неговия " общ законопроект" за Украйна, който според него включва "45 млрд. долара допълнително финансиране".

"Днес обявявам следващия транш от нашата помощ за сигурността в Украйна", казва Байдън.

Пакетът включва 1,85 млрд. долара, "които включват както преки трансфери на оборудване за Украйна..., така и договори за доставка на боеприпаси, от които Украйна ще се нуждае през следващите месеци за своята артилерия, танкове и ракетни установки.

За първи път САЩ пращат жена за посланик в Русия

За първи път САЩ пращат жена за посланик в Русия

Сенатът подкрепи Лин Трейси за поста

"От решаващо значение е, че в допълнение към тези нови възможности, като например прецизните въздушни боеприпаси, пакетът ще включва ракетна батарея "Пейтриът"... с която ще обучим украинските сили да работят като част от продължаващите усилия за укрепване на въздушната отбрана на Украйна."

Преминаваме към Зеленски, който каза, че е дошъл във Вашингтон, за да благодари на президента на САЩ и на американския народ за подкрепата.

Той сподели, че особено през последните 30 дни на войната Украйна и САЩ са станали истински партньори и съюзници.

Зеленски кацна в САЩ

Зеленски кацна в САЩ

Ключова визита в разгара на войната

Украинският лидер казва, че е усетил това партньорство по време на днешните разговори, преди да благодари на Байдън за ролята му в подпомагането на Украйна да се защити от Русия.