Властите в руския Белгород предупредиха и в петък вечер за заплахата от ракетна атака.

Жителите бяха призовани да останат по домовете си или, ако е необходимо, да отидат в убежища. Това съобщиха от пресслужбата на кметството на Белгород, цитирани от ТАСС.

"В Белгород има ракетна заплаха. Молим всички да напуснат откритите части на улицата, да излязат от колите си и да се върнат по домовете си. Ако сте у дома, не се приближавайте до прозорците. Ако получите сигнал за "ракетна опасност", слезте в укритията", се казва в съобщението.

Кремъл: Свалихме 36 дрона над Крим и 10 балистични ракети над Белгород

Кремъл: Свалихме 36 дрона над Крим и 10 балистични ракети над Белгород

Москва обобщи резултатите

Припомняме, че руското министерство на отбраната заяви по-рано през деня, че руските военни са свалили 10 ракети над Белгородска област. 

В четвъртък вечерта в Белгород отново беше включена сирена за ракетна опасност.

От 29 декември територията на Белгород, разположен на 30 км от границата с Украйна, е подложена на масирани удари от украинската армия. При нападението миналата събота бяха убити 24 души, а повече от 10 бяха ранени.

Белгород и областта се намират на границата с Украйна и там нерядко попадат снаряди или дронове, изстреляни от Украйна, но в последните дни обстрелът стана особено интензивен. В последните няколко дни всеки ден от Белгородска област се съобщава за парирани украински атаки.