Преговорите на политически съветници на лидерите на Нормандския формат (Русия, Германия, Украйна и Франция) не доведоха до резултат, страните не успяха да преодолеят различията по отношение на тълкуването на Минските споразумения. Това заяви след срещата заместник-ръководителят на президентската администрация на Русия Дмитрий Козак, цитиран от ТАСС.

"За съжаление, близо девет часа преговори завършиха без видими, осезаеми резултати, изразени под формата на документи. Опитахме се да постигнем съгласие по заключителното изявление след нашите преговори, надграждайки предишната среща в Париж на 26 януари. Ние (тогава) се съгласихме, че Нормандският формат на всяка цена трябва да преодолее всички различия по отношение на тълкуването на Минските споразумения, тъй като той е контролен механизъм по отношение на Минския преговорен процес в контактната група", подчерта той, но допълни, че на настоящата среща страните не са успели да преодолеят тези различия.

Предишните разговори на политическите съветници на лидерите на страните от Нормандската четворка се проведоха на 26 януари в Париж. Първата лична среща от над година на представители на четирите държави, проведена в Елисейския дворец, продължи 8,5 часа.

Макрон и Зеленски искат съживяване на преговорите в Нормандската четворка

Макрон и Зеленски искат съживяване на преговорите в Нормандската четворка

Франция предоставя 1.2 млрд. евро...