Бившият американски президент Доналд Тръмп лансира собствена социална мрежа, наречена Truth Social. Промоцията, която направи Тръмп е, че чрез нея ще се бори с тиранията на големите социални мрежи.

През януари тази година беше блокиран от Twitter, Facebook и Youtube, които го обвиняват, че е подтиквал чрез тях привържениците си към насилие преди щурма на Капитолия.

"Създадох Truth Social и групата "Trump media and technology" (TMTG), за да окажа съпротива на тиранията на технологичните гиганти", заявява бившият президент в комюнике.

"Големите компании от Силициевата долина "използваха властта си едностранно, за да запушат устата на дисидентските гласове в Америка", добави Тръмп.

Платформата му ще стартира през първото тримесечие на 2022 г.

Преди да бъде блокиран от големите социални мрежи, републиканецът с последователи 89 милиона абонати, обявяваше важни президентски решения предимно в Twitter. Тръмп беше по-малко активен във Facebook с 35 милиона последователи и 24 милиона в Instagram.

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп поиска от федерален съдия в щата Флорида да принуди социалната мрежа "Туитър" да възстанови профила му. В иска си Тръмп твърди, че социалната мрежа е била "заставена" да премахне профила му от членове на Конгреса.

Доналд Тръмп не се отказва от Белия дом

Доналд Тръмп не се отказва от Белия дом

Бившият президент ще участва в изборите през 2024 година